မုိးအကုန္ ေဆာင္းအကူးမွာ ရာသီစာအျဖစ္ လိႈင္လိႈင္ေပၚထြက္လာမဲ့ ေထာပတ္သီးနဲ ့ အသား အေရကို ဘယ္လို ထိန္းသိမ္း ျပဳျပင္ၾကမလဲဆိုတာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။
“အလွအပဆိုတာဟာ အေရျပား တစ္ေထာက္စာေလးပါကြာ” လို ့ လူေတြ ေျပာေလ့ ရွိပါ တယ္။ အဲဒီ အေရျပားေလးေတြ စိုလက္ ေတာက္ပေနေအာင္ ထိန္းသိမ္းထားဖို ့ကို ေမ့ ေလ်ာ့ေနတတ္ၾကပါတယ္။ ကံေကာင္းေထာက္မစြာျဖင့္ ေထာပတ္သီးမွာ အသား အေရ အစိုဓာတ္ ထိန္းေပးႏိုင္တဲ့ စြမ္းရည္ရွိတဲ့ အတြက္ သင့္အေရျပားကုိ ပိုၿပီး စိုလက္ လွပ ေအာင္ ကူညီ ေပးႏိုင္ပါ တယ္။
လူသားေတြဟာ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ ၾကာေအာင္ ေထာပတ္သီးကို သဘာ၀ မ်က္ႏွာ အသား အေရ ျပဳျပင္ ထိန္းသိမ္း ေစာင့္ေရွာက္တဲ့ အသီးအျဖစ္ သံုးစြဲ လာခဲ့ၾကပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အသားအေရ ေျခာက္ေသြ ့တဲ့သူေတြအတြက္ ေထာပတ္သီးနဲ ့ အသားအေရ စိုလက္ ေအာင္ ထိန္းသိမ္းရတာ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ကူ ရိုးရွင္းလွသလို အိမ္မွာတင္ အလြယ္တကူ သံုးႏိုင္ ပါေသးတယ္။
မိတ္ကပ္လိမ္းထားတဲ့ မ်က္ႏွာေလးကို မိမိအႏွစ္သက္ဆံုး မ်က္ႏွာ သန္ ့စင္ ေဆးရည္ ေလးနဲ ့ မိတ္ကပ္ေတြ ေျပာင္စင္သြားေအာင္ လက္ေခ်ာင္ေလးျဖင့္ တို ့ကာ တို ့ကာႏွင့္ စက္၀ိုင္း ပံုေလး ေအာက္မွ အထက္သို ့ဖိကာ ဖိကာ ပြတ္သပ္ေပးပါ။ မ်က္ႏွာ ေနရာအနွံ ့ ပြတ္ၿပီး အထူးသျဖင့္ ႏွာတံ၊ ႏွာေခ်ာင္းေဘး ႏွစ္ဖက္၊ ပါးစပ္တ၀ိုက္နဲ ့ ေမးေစ့တို ့မွာ ခပ္ၾကာၾကာ ေလး ပြတ္သပ္ပါ။ ၃မိနစ္ခန္ ့ ၾကာမွ ေရေႏြးေႏြးေလးျဖင့္ မ်က္ႏွာကို ေသခ်ာ သန္ ့စင္ ေဆးေၾကာပါ။
ေထာပတ္သီးအမွည့္ တခ်ိဳ ့ကို ႀကိတ္ေခ်ၿပီး ႏြားႏို ့အနည္းငယ္ ဒါမွမဟုတ္ ႏို ့မႈန္ ့ အနည္း ငယ္ ထည့္ၿပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေမႊေပးပါ၊ ပ်စ္လာရင္ မ်က္ႏွာ တစ္ခုလံုးကို သုတ္လိမ္း ေပးပါ။ ေျခာက္ေသြ ့သြားေအာင္ ၁၀မိနစ္ခန္္္္္ ့ေစာင့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရႏိုင္ႏိုင္ ေဆးခ်ၿပီး ေထာပတ္သီးမ်ားကို ဖယ္ရွားပါ။
အကယ္၍ သင္ဟာ ေျခာက္ေသြ ့တဲ့ အသားအေရ ပိုင္ရွင္ျဖစ္ပါက (သို ့) သင့္ကိုယ္သင္ အသားအေရ လွပေအာင္ ဖူးဖူးမႈတ္ ထားလိုပါက ေထာပတ္သီး တစ္လံုးရေအာင္ ေဆာင္ ထားပါတဲ့။ ႏူးညံ့ ခ်ိဳစိမ့္တဲ့ ေထာပတ္သီးဟာ သင့္အသားအေရကိုလည္း ႏူးညံ့ စိုလက္ေစ ႏိုင္ပါတယ္။ အေရျပားကိုလည္း ေခ်ာေမြ ့ေစပါတယ္။
ဟိုးအရင္က ေထာပတ္သီးအသားကို အမ်ိဳးသမီးမ်ား ဆံပင္ သန္စြမ္း နက္ေမွာင္ေစရန္ ေခါင္းလိမ္းဆီအျဖစ္ သံုးခဲ့ၾကပါတယ္။ ေထာပတ္သီးအဆီကို အလွကုန္ ပစၥည္းမ်ားစြာမွာ သံုးစြဲလာတာ ယေန ့ေခတ္မွာ ပိုလို ့ေတာင္ မ်ားလာပါတယ္။
ေထာပတ္သီး တစ္လံုးစာဖို ့ ရင္းႏွီး ျမွဳပ္ႏွံလိုက္ျခင္းျဖင့္ သင့္အတြက္ ေဖာ္ျပခဲ့သလို အလွကုန္ အျဖစ္ အသံုး၀င္သလို က်န္းမာေရး အတြက္လည္း အက်ိဳးခံစားခြင့္ ရွိပါေသး တယ္။
အဲဒါကေတာ့ အဆီက် အသားက်စ္ေစပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တုိးတိုးၿပီး ၀ေနလွ်င္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ခ်ဖို ့ အစားအစာ စာရင္း ထဲမွာ ေထာပတ္သီးကို ထည့္ၿပီး စားေပးဖို ့ မေမ့ ပါႏွင့္။ ေထာပတ္သီး မွည့္မွည့္ေလးကို ၄စိတ္စိတ္ၿပီး ဒီအတိုင္း သဘာ၀ က်က်ေလး စား လိုက္ပါ။ သၾကား၊ ႏို ့ဆီ လံုး၀ ထည့္မေခါက္ပါနဲ ့။ သဘာ၀ အရသာ ဆိမ့္ဆိမ့္ခ်ိဳခ်ဳိေလးမို ့ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
ဒီအျပင္ ေခတ္အလိုက္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ၾကတဲ့ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳေရာဂါႏွင့္ ကင္ဆာေရာဂါေတြကို ေတာင္ တိုက္ထုတ္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တာမို ့ ေထာပတ္သီးကို အမ်ိဳးသားေရာ အမ်ိဳးသမီးေတြပါ လူႀကီးလူငယ္မက်န္ စားသံုးသင့္ ပါတယ္။
“အလွအပဆိုတာဟာ အေရျပား တစ္ေထာက္စာေလးပါကြာ” လို ့ လူေတြ ေျပာေလ့ ရွိပါ တယ္။ အဲဒီ အေရျပားေလးေတြ စိုလက္ ေတာက္ပေနေအာင္ ထိန္းသိမ္းထားဖို ့ကို ေမ့ ေလ်ာ့ေနတတ္ၾကပါတယ္။ ကံေကာင္းေထာက္မစြာျဖင့္ ေထာပတ္သီးမွာ အသား အေရ အစိုဓာတ္ ထိန္းေပးႏိုင္တဲ့ စြမ္းရည္ရွိတဲ့ အတြက္ သင့္အေရျပားကုိ ပိုၿပီး စိုလက္ လွပ ေအာင္ ကူညီ ေပးႏိုင္ပါ တယ္။
လူသားေတြဟာ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ ၾကာေအာင္ ေထာပတ္သီးကို သဘာ၀ မ်က္ႏွာ အသား အေရ ျပဳျပင္ ထိန္းသိမ္း ေစာင့္ေရွာက္တဲ့ အသီးအျဖစ္ သံုးစြဲ လာခဲ့ၾကပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အသားအေရ ေျခာက္ေသြ ့တဲ့သူေတြအတြက္ ေထာပတ္သီးနဲ ့ အသားအေရ စိုလက္ ေအာင္ ထိန္းသိမ္းရတာ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ကူ ရိုးရွင္းလွသလို အိမ္မွာတင္ အလြယ္တကူ သံုးႏိုင္ ပါေသးတယ္။
မိတ္ကပ္လိမ္းထားတဲ့ မ်က္ႏွာေလးကို မိမိအႏွစ္သက္ဆံုး မ်က္ႏွာ သန္ ့စင္ ေဆးရည္ ေလးနဲ ့ မိတ္ကပ္ေတြ ေျပာင္စင္သြားေအာင္ လက္ေခ်ာင္ေလးျဖင့္ တို ့ကာ တို ့ကာႏွင့္ စက္၀ိုင္း ပံုေလး ေအာက္မွ အထက္သို ့ဖိကာ ဖိကာ ပြတ္သပ္ေပးပါ။ မ်က္ႏွာ ေနရာအနွံ ့ ပြတ္ၿပီး အထူးသျဖင့္ ႏွာတံ၊ ႏွာေခ်ာင္းေဘး ႏွစ္ဖက္၊ ပါးစပ္တ၀ိုက္နဲ ့ ေမးေစ့တို ့မွာ ခပ္ၾကာၾကာ ေလး ပြတ္သပ္ပါ။ ၃မိနစ္ခန္ ့ ၾကာမွ ေရေႏြးေႏြးေလးျဖင့္ မ်က္ႏွာကို ေသခ်ာ သန္ ့စင္ ေဆးေၾကာပါ။
ေထာပတ္သီးအမွည့္ တခ်ိဳ ့ကို ႀကိတ္ေခ်ၿပီး ႏြားႏို ့အနည္းငယ္ ဒါမွမဟုတ္ ႏို ့မႈန္ ့ အနည္း ငယ္ ထည့္ၿပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေမႊေပးပါ၊ ပ်စ္လာရင္ မ်က္ႏွာ တစ္ခုလံုးကို သုတ္လိမ္း ေပးပါ။ ေျခာက္ေသြ ့သြားေအာင္ ၁၀မိနစ္ခန္္္္္ ့ေစာင့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရႏိုင္ႏိုင္ ေဆးခ်ၿပီး ေထာပတ္သီးမ်ားကို ဖယ္ရွားပါ။
အကယ္၍ သင္ဟာ ေျခာက္ေသြ ့တဲ့ အသားအေရ ပိုင္ရွင္ျဖစ္ပါက (သို ့) သင့္ကိုယ္သင္ အသားအေရ လွပေအာင္ ဖူးဖူးမႈတ္ ထားလိုပါက ေထာပတ္သီး တစ္လံုးရေအာင္ ေဆာင္ ထားပါတဲ့။ ႏူးညံ့ ခ်ိဳစိမ့္တဲ့ ေထာပတ္သီးဟာ သင့္အသားအေရကိုလည္း ႏူးညံ့ စိုလက္ေစ ႏိုင္ပါတယ္။ အေရျပားကိုလည္း ေခ်ာေမြ ့ေစပါတယ္။
ဟိုးအရင္က ေထာပတ္သီးအသားကို အမ်ိဳးသမီးမ်ား ဆံပင္ သန္စြမ္း နက္ေမွာင္ေစရန္ ေခါင္းလိမ္းဆီအျဖစ္ သံုးခဲ့ၾကပါတယ္။ ေထာပတ္သီးအဆီကို အလွကုန္ ပစၥည္းမ်ားစြာမွာ သံုးစြဲလာတာ ယေန ့ေခတ္မွာ ပိုလို ့ေတာင္ မ်ားလာပါတယ္။
ေထာပတ္သီး တစ္လံုးစာဖို ့ ရင္းႏွီး ျမွဳပ္ႏွံလိုက္ျခင္းျဖင့္ သင့္အတြက္ ေဖာ္ျပခဲ့သလို အလွကုန္ အျဖစ္ အသံုး၀င္သလို က်န္းမာေရး အတြက္လည္း အက်ိဳးခံစားခြင့္ ရွိပါေသး တယ္။
အဲဒါကေတာ့ အဆီက် အသားက်စ္ေစပါတယ္။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တုိးတိုးၿပီး ၀ေနလွ်င္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ခ်ဖို ့ အစားအစာ စာရင္း ထဲမွာ ေထာပတ္သီးကို ထည့္ၿပီး စားေပးဖို ့ မေမ့ ပါႏွင့္။ ေထာပတ္သီး မွည့္မွည့္ေလးကို ၄စိတ္စိတ္ၿပီး ဒီအတိုင္း သဘာ၀ က်က်ေလး စား လိုက္ပါ။ သၾကား၊ ႏို ့ဆီ လံုး၀ ထည့္မေခါက္ပါနဲ ့။ သဘာ၀ အရသာ ဆိမ့္ဆိမ့္ခ်ိဳခ်ဳိေလးမို ့ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
ဒီအျပင္ ေခတ္အလိုက္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ၾကတဲ့ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳေရာဂါႏွင့္ ကင္ဆာေရာဂါေတြကို ေတာင္ တိုက္ထုတ္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တာမို ့ ေထာပတ္သီးကို အမ်ိဳးသားေရာ အမ်ိဳးသမီးေတြပါ လူႀကီးလူငယ္မက်န္ စားသံုးသင့္ ပါတယ္။
0 မွတ္ခ်က္ကေလးေရးေပးေနာ္.:
Post a Comment